Način pripreme
U posudi miksera umutimo prvo jaja sa šećerom i vanilin šećer. Dodajemo ulje i kiselo mleko.
Izrendamo koru i iscedimo sok od pomorandže i dodajemo. Promešamo.
Nakon toga dodajemo prosejano brašno i prašak za pecivo. Mešamo na srednjem stepenu miksera dok ne dobijemo homogenu smesu. Sipamo smesu u pleh i pečemo na 180 stepeni 45 minuta.
Za to vreme pripremamo glazuru, u šerpu sipamo mleko i maslac, a nakon toga dodajemo kakao i čokoladu.
Dobro promešamo dok se ne pomešaju sastojci i dok se ne dobije konsistencija sirupa.
Nakon što bude gotov kolač od pomorandže, izvadimo ga na rešetku da se potpuno ohladi.
Sipajte glazuru preko i isecite na komade.
Poređajte na tacnu i servirajte komade kolača od pomorandže sa čokoladnom glazurom.
Prijatno!
Pogledajte još kako najlakše da oljuštite pomorandže, kao i zašto da češće jedete pomorandžu.