Korneti sa kokosovim brašnom

18/10/2019
"Mitovu su da su korneti ukusniji kad odstoje - zato što bi ih svi odmah pojeli "
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • šećer - 1 1/4 šolje
  • amonijačna soda - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada
  • brašno - za mešnju srednje mekog testa
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • žumanca - 2 komada
  • belanca - 2 komada, umućena na sneg
  • maslac - 1/2 kesice, kravlji
  • vanila - 1 komad
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesimo testo. Ostavljamo da odstoji oko 30 minuta. Podelimo na nekoliko delova i razvučemo da bude debljine 5 mm.

Isečemo trakice širine 1 cm, oštrim nožem /ja sam koristila nož za picu/ i uvijamo, preklapamo malo, oko neke osnove koja liči na kornet. Pečemo u plehu, obloženim papirom za pečenje na 170 stepeni, nakon toga pažljivo vadimo od osnove.

Ugrevamo 1 l svežeg mleka, dodajemo 1/2 šećera i umućena jaja sa malo hladnog mleka i brašna. Nakon što se zgusne, dodajemo belanca, umućena na sneg i preostali šećer. Dodajemo vanilu i maslac. Dobijenim kremom punimo gotove kornete.

Korneti mogu da se ispeku nekoliko dana ranije i kasnije da se napune. Ukusni su kad odstoje 24 sata.

Kornete koje koristim za osnovu su napravljeni sa poklopcima od kofica za kiselo mleko. Koriste se više puta. Operu se i osuše.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar