Način pripreme
Od navedenih sastojaka zamesimo testo. Ostavljamo da odstoji oko 30 minuta. Podelimo na nekoliko delova i razvučemo da bude debljine 5 mm.
Isečemo trakice širine 1 cm, oštrim nožem /ja sam koristila nož za picu/ i uvijamo, preklapamo malo, oko neke osnove koja liči na kornet. Pečemo u plehu, obloženim papirom za pečenje na 170 stepeni, nakon toga pažljivo vadimo od osnove.
Ugrevamo 1 l svežeg mleka, dodajemo 1/2 šećera i umućena jaja sa malo hladnog mleka i brašna. Nakon što se zgusne, dodajemo belanca, umućena na sneg i preostali šećer. Dodajemo vanilu i maslac. Dobijenim kremom punimo gotove kornete.
Korneti mogu da se ispeku nekoliko dana ranije i kasnije da se napune. Ukusni su kad odstoje 24 sata.
Kornete koje koristim za osnovu su napravljeni sa poklopcima od kofica za kiselo mleko. Koriste se više puta. Operu se i osuše.