Pasta Mare Monti

SlavicaSlavicaPočetnik4
16/10/2019
"Biser Mediterana na vašem stolu - prijatno!"
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U proključaloj, posoljenoj vodi skuvati pastu da bude al dente, tj.da ne bude skroz kuvana, već malo tvrda pod zub. U zagrejan tiganj staviti školjke, staviti maslinovo ulje, pa potom i šampinjone, posle ubaciti odleđene gambore da se sve zajedno poprži, jer njima ne treba dugo da se dinstaju.

Kad se poprže šampinjoni i gamberi, dodati belo vino, izvaditi školjke koje su se predhodno morale otvoriti, jer to znači da su gotove (radi lakšeg i ljepšeg serviranja na tanjir), pa kad vino malo ukuva dodati i pavlaku za kuhanje, da se sve zajedno sjedini, začiniti i kremast sos je gotov.

Staviti taljatele koje smo predhodno skuvali i promešati sve zajedno.

Servirati savršenu kremastu pastu u duboki tanjir i okolo dekorisati gotovim školjkama i čeri paradajzom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar