Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pasta Mare Monti

Pasta Mare Monti

SlavicaSlavica
Početnik
4913
Pasta Mare Monti
Fotografije: Slavica
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Biser Mediterana na vašem stolu - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 100 g
  • šampinjoni - 200 g
  • gambori - 100 g
  • školjke - 4 kom
  • belo vino - 100 ml
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • vegeta
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U proključaloj, posoljenoj vodi skuvati pastu da bude al dente, tj.da ne bude skroz kuvana, već malo tvrda pod zub. U zagrejan tiganj staviti školjke, staviti maslinovo ulje, pa potom i šampinjone, posle ubaciti odleđene gambore da se sve zajedno poprži, jer njima ne treba dugo da se dinstaju.

Kad se poprže šampinjoni i gamberi, dodati belo vino, izvaditi školjke koje su se predhodno morale otvoriti, jer to znači da su gotove (radi lakšeg i ljepšeg serviranja na tanjir), pa kad vino malo ukuva dodati i pavlaku za kuhanje, da se sve zajedno sjedini, začiniti i kremast sos je gotov.

Staviti taljatele koje smo predhodno skuvali i promešati sve zajedno.

Servirati savršenu kremastu pastu u duboki tanjir i okolo dekorisati gotovim školjkama i čeri paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Zanimljiv recept, posto volim morske plodove.
06.02.2021 09:36