Ukusna domaća juneća supa

MarijaMarijaPočetnik7
16/10/2019
"Miriše dobro, miriše na domaće "
Priprema100 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno190 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • šuplja juneća kost - 1 kom.
  • šargarepe - 4 kom., isečene na kolutove
  • crni luk - 1 glavica
  • celer - 1 šaka iseckanog korena
  • krompir - 1 kom., manji
  • peršun - 1 veza
  • vegeta - 3 kašike
  • biber - pola kašičice
  • domaći rezanci - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

U veći lonac sipati oko 3l vode i staviti šuplju kost i kuvati dok ne provri.

Zatim smanjiti vatru i dodati jedan ceo crni luk, kolutove šargarepe i seckani celer. Kuvati sve dok meso i povrće ne omekša, oko sat vremena.

Pred kraj ubaciti jedan oljušten krompir i začiniti vegetom i biberom po ukusu.

Meso izvaditi, pa dodati šaku domaćih rezanaca i kuvati još 5 minuta (ne previše kako se rezanci ne bi raskuvali).

Pred posluživanje posuti svežeim seckanim peršunom. Prijatno!

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
vinica1
vinica1
17.10.2019 13:08
Volim juneću čorbu ,supu i gulaš .Ovo mi je baš primamljiv recept .
1
0