Način pripreme
Meso iseckati na kockice.
Krompir oljuštiti, oprati i što sitnije iseckati - isto uraditi i sa peršunom, paškanatom, celerom i šargarepom.
Na zagrejanom ulju propržitu sitno seckan crni luk, dodati sitno seckano meso i dinstati 15 minuta. Naliti sa 2 l vode, dodati iseckan krompir, peršun, paškanat, celer i šargarepu. Izmešati, dodti lovorov list, biber u zrnu.
Poklopiti i kuvati na umerenoj vatri dok se meso i povrće ne skuvaju.
Za zapršku: U činiju staviti 2 kašike brašna i slatku začinsku papriku, preliti sa vrlo malo vode (koliko da može da se izmeša). Sipati u lonac, neprestano mešajući. Ukuvati 15 minuta.
Skloniti sa ringle i začiniti po ukusu (posoliti i umešati suvi začin). Ostaviti da odstoji 5 minuta.
Žumance razmutiti viljuškom, dodati pavlaku za kuvanje i 1 kutlaču smese iz lonca. Dobro izmešati kako se ne bi stvorile grudvice. Sipati u lonac neprekidno mešajući kutlačom 2 minuta (kako se ne bi stvorile grudvice).
Čorbicu servirati i poslužiti.
Prijatno!