Način pripreme
Krompir, šargarepu, peršun i celer oljuštiti i iseckati na kockice. Juneće meso sitno iseckati.
Ulje sipati u lonac u kome će se čorbica kuvati i staviti na vatru. Kada se zagreje dodati sitno seckan crni luk i izdinstati. Dodati meso i prodinstati dok ne promeni boju.
Zatim umešati seckan krompir, šargarepu, peršun i celer. Kratko prodinstati uz dodavanje malo vode.
Dodati juneću kocku za supu, biber, posoliti po ukusu, umešati začinsku papriku, promešati i dinstati na umerenoj vatri.
Kada meso bude na pola gotovo, sipati vodu i kuvati dok meso ne omekša, da bude dobro skuvano.
Za zapršku: Na zagrejanom ulju propržiti brašno vodeći računa da ne porumeni. Sipati malo supe iz lonca, promešati, pa vratiti u lonac.
Kiselu pavlaku i žumance razmutiti viljuškom, sipati u lonac sa čorbicom i neprestano mešati.
Poklopiti, skloniti sa vatre i ostaviti da odstoji par minuta. Moja domaća juneća čorbica je gotova!
Savet: Količinu vode odredite sami zavisno od toga koju gustinu čorbice želite.Prijatno!