Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća Čorba»Moja domaća juneća čorbica

Moja domaća juneća čorbica

VecaVeca
Šef kuhinje
7083952k3279
Moja domaća juneća čorbica
Fotografije: Veca
1 / 3
17/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Dobar ručak počinje ukusnom domaćom junećom čorbicom"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • juneće meso - 300 g
  • krompir - 1 komad
  • koren peršuna - 1 komad
  • celer - 1 koren
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - po potrebi
  • juneća kocka za supu - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • slatka začinska paprika - 1 kašika
  • voda - po potrebi
  • Za zapršku
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • kisela pavlaka - 100 g
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir, šargarepu, peršun i celer oljuštiti i iseckati na kockice. Juneće meso sitno iseckati.

Ulje sipati u lonac u kome će se čorbica kuvati i staviti na vatru. Kada se zagreje dodati sitno seckan crni luk i izdinstati. Dodati meso i prodinstati dok ne promeni boju.

Zatim umešati seckan krompir, šargarepu, peršun i celer. Kratko prodinstati uz dodavanje malo vode.

Dodati juneću kocku za supu, biber, posoliti po ukusu, umešati začinsku papriku, promešati i dinstati na umerenoj vatri.

Kada meso bude na pola gotovo, sipati vodu i kuvati dok meso ne omekša, da bude dobro skuvano.

Za zapršku: Na zagrejanom ulju propržiti brašno vodeći računa da ne porumeni. Sipati malo supe iz lonca, promešati, pa vratiti u lonac.

Kiselu pavlaku i žumance razmutiti viljuškom, sipati u lonac sa čorbicom i neprestano mešati.

Poklopiti, skloniti sa vatre i ostaviti da odstoji par minuta. Moja domaća juneća čorbica je gotova!

Savet: Količinu vode odredite sami zavisno od toga koju gustinu čorbice želite.Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: