Način pripreme
Umutite kiselo mleko, jaja, ulje, voćni sirup i šećer. Dodajte prašak za pecivo i vanilin šećer.
Počnite u delovima da dodajete brašno, ne prestajući sa mešanjem. Treba da dobijete srednje gusto testo za kolač.
Okruglu tepsiju nauljite i pospite brašnom i prebacite testo u nju. Pecite 35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi i pažljivo isecite 3 kore.
Za krem umutite žumanca sa šećerom, brašnom, vanilinim šećerom i 50 ml mleka. Stavite u šerpu ostalo mleko i pavlaku.
Stavite na vatru i malo pre nego što provri počnite da dodajete u malim porcijama 2-3 kutlače u žumanca. Nakon toga u tankom mlazu prebacite u šerpicu, ne prestajući sa mešanjem.
Čim krem počne da se zgušnjava, skinite sa vatre i dodajte slatko od crnih ribizli. Promešajte.
Gotov krem rasporedite između kora. Namažite i poslednju koru njime. Po želji odvojte sa strane 5-6 supenih kašike krema i pomešajte ih sa malo kakaa kako biste napravili dekoraciju za vašu voćnu tortu.
Pospite izrendanom čokoladom, voćkama i drugim. Ostavite ukusnu domaću tortu Crna ribizla u frižideru na sat vremena.