Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Ukusna domaća torta Crna ribizla

Ukusna domaća torta Crna ribizla

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312966824
Ukusna domaća torta Crna ribizla
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 3
15/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Torta za osmehe je torta Crna ribizla - ona je povod za praznik kod kuće"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kantice
  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • sirup od crne ribizle - 1/2 šolje
  • šećer - 3/4 šolje
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • Za krem
  • sveže mleko - 250 ml
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • brašno - 2 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • slatko od crnih ribizli - 1/2 teglice
  • kakao - 2 supene kašike
  • voće - /nar, crna ribizla ili drugo/, za dekoraciju
  • mlečna čokolada - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite kiselo mleko, jaja, ulje, voćni sirup i šećer. Dodajte prašak za pecivo i vanilin šećer.

Počnite u delovima da dodajete brašno, ne prestajući sa mešanjem. Treba da dobijete srednje gusto testo za kolač.

Okruglu tepsiju nauljite i pospite brašnom i prebacite testo u nju. Pecite 35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi i pažljivo isecite 3 kore.

Za krem umutite žumanca sa šećerom, brašnom, vanilinim šećerom i 50 ml mleka. Stavite u šerpu ostalo mleko i pavlaku.

Stavite na vatru i malo pre nego što provri počnite da dodajete u malim porcijama 2-3 kutlače u žumanca. Nakon toga u tankom mlazu prebacite u šerpicu, ne prestajući sa mešanjem.

Čim krem počne da se zgušnjava, skinite sa vatre i dodajte slatko od crnih ribizli. Promešajte.

Gotov krem rasporedite između kora. Namažite i poslednju koru njime. Po želji odvojte sa strane 5-6 supenih kašike krema i pomešajte ih sa malo kakaa kako biste napravili dekoraciju za vašu voćnu tortu.

Pospite izrendanom čokoladom, voćkama i drugim. Ostavite ukusnu domaću tortu Crna ribizla u frižideru na sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: