Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Domaći hleb sa kiselim mlekom i kiselom pavlakom

Domaći hleb sa kiselim mlekom i kiselom pavlakom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Domaći hleb sa kiselim mlekom i kiselom pavlakom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Šta god da vam govore, ništa ne može da se poredi sa ukusom i aromom iz rerne tek izvađenog domaćeg hleba sa hrskavom koricom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 420 g
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 1 kašika
  • soda - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dodajte sodu u kiselo mleko.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo.

Napravite udubljenje u dodajte jaje, meki maslac, pavlaku, kiselo mleko i prstohvat soli.

Zamesite meko testo.

Podelite ga na dva dela i oblikujte hlepčiće.

Stavite ih pokrivene u posudu za pečenje.

Pecite domaći hleb sa kiselim mlekom i pavlakom 25-30 minuta na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: