Hleb sa maslacem i kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
102
701
15/05/2020
"Hrskavi hleb sa maslacem i kiselim mlekom, aroma mu se oseća još sa vrata "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 869
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 180 ml
  • kiselo mleko - 100 ml
  • so - 1 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • kvasac - 7 g, suvi
  • brašno - 500 g
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešajte vodu sa sobne temperature, kvasac i šećer. Kvasac se ne ostavlja da naraste.

U njih dodajte kiselo mleko, prosejano brašno, so i maslac.

Maslac treba da je isečen na tanke parčiće.

Mesite dok ne dobijete lepo i meko testo, a neophodno je da dodate malo brašna. Pokrijte i ostavite 30 minuta.

Testo koje je odstajalo oformite po želji, ne mešajući ga ponovo, i ostavite da odstoji, u posudi u kojoj ćete peći, još 30 minuta.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Pre nego što stavite seoski hleb namažite ga vodom.

Na dno rerne stavite posudu sa vodom.

Pecite hleb sa maslacem i kiselim mlekom dok čačkalica ne bude suva - oko 40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar