Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb sa maslacem i kiselim mlekom

Hleb sa maslacem i kiselim mlekom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Hleb sa maslacem i kiselim mlekom
Fotografije: Vanya Velichkova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Hrskavi hleb sa maslacem i kiselim mlekom, aroma mu se oseća još sa vrata"

Potrebni sastojci

  • voda - 180 ml
  • kiselo mleko - 100 ml
  • so - 1 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • kvasac - 7 g, suvi
  • brašno - 500 g
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešajte vodu sa sobne temperature, kvasac i šećer. Kvasac se ne ostavlja da naraste.

U njih dodajte kiselo mleko, prosejano brašno, so i maslac.

Maslac treba da je isečen na tanke parčiće.

Mesite dok ne dobijete lepo i meko testo, a neophodno je da dodate malo brašna. Pokrijte i ostavite 30 minuta.

Testo koje je odstajalo oformite po želji, ne mešajući ga ponovo, i ostavite da odstoji, u posudi u kojoj ćete peći, još 30 minuta.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Pre nego što stavite seoski hleb namažite ga vodom.

Na dno rerne stavite posudu sa vodom.

Pecite hleb sa maslacem i kiselim mlekom dok čačkalica ne bude suva - oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: