Torta sa šargarepom

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
19/10/2019
"Ni čokoladne nisu loše, ali ako želite sočnu i laganu tortu, koja će oduševiti vaše goste, onda treba da im spremite tortu od šargarepe "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada
  • balanci - 1 komad
  • šećer - 1 - 1/2 čaše za vino
  • ulje - 1/2 čaše za vino
  • šargarepa - 2 čaše za vino /3 komada/, izrendana
  • orasi - 5 supenih kašika, samleveni
  • vanila - 1 kesica
  • soda bikarbona - 2 kesice
  • brašno - koliko je potrebno
  • za krem
  • sveže mleko - 6 čaša za vino
  • brašno - 5 supenih kašika
  • skrob - 2 supene kašike
  • vanila - 2 kesice
  • maslac - 1 kašičica
  • krem - 1 pakovanje, vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: Jaja se umute da se dobije pena. Nakon toga se dodaju ostali sastojci redom kojim su nabrojani.

Naulji se tepsija pravougaonog oblika i sipa se smesa. Peče se u rerni na 170 stepeni 30 minuta. Za to vreme se priprema krem.

Za krem: Svi proizvodi, osim vanila krema, se stave u šerpu. Kuva se na slaboj vatri uz neprestano mešanje.

Kada smesa postane blago gusta, skida se s vatre. Treba malo da se ohladi. Dodaje se vanilin krem i umuti se mikserom.

Gotova kora se seče na kvadratiće. Namaže se gotovim kremom. Posipa se orasima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar