Način pripreme
Tepsija je prečnika 18 cm.
Pomešamo 125 g šećera sa jajima, cimetom i uljem. Mutimo pomoću miksera dok se ne homogenizuju sastojci.
Pomešamo brašno sa praškom za pecivo i dodajemo ih u umućenu smesu.
Oglimo šargarepe i izrendamo ih sitno. Izrendane šargarepe dodajemo u smesu, kao i mlevene bademe i ponovo sve mešamo.
Sada zagrevamo rernu unapred na 180°C. Smesu za tortu od šargarepe prebacujemo u tepsiju sa papirom za pečenje ili je premazujemo maslacem.
Tepsija koju sam koristila je prečnika 18 cm. Pečemo u rerni 40 minuta.
Ako počne odozgo da se crveni, možete da stavite aluminijumsku foliju.
Kada je kora za tortu ispečena, pravimo glazuru.
Pomešamo sve sastojke i mutimo ih rukom.
Nanosimo na već ohlađenu koru i našu američku tortu sa šargarepom ostavljamo u frižideru na sat vremena.