Krompir čorba sa telećim bujonom i prazilukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8864
3
21/10/2019
"Da li pravite krompir čorbicu sa prazilukom, jer miriše tako ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i isečemo krompir na parčiće.

Skuvamo ga u delu bujona dok ne omekša, izvadimo ohladimo i izgnječimo.

Očistimo, isečemo i izdinstamo praziluk u 30 g maslaca i 2 kašike ulje. Sa preostalim maslacem i brašnom pravimo svetlu zapršku, razredimo preostalim bujonom, dodajemo izgnječen krompir i praziluk i kuvamo 10 minuta.

Mutimo žumance u svežem mleku i dodajemo u čorbu.

Posolimo i sklonimo s ringle.

Sečemo hleb na zalogaje i zapržimo ga u preostalom ulju dok ne postane hrskav.

Sevriramo čorbu sa krutonima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar