Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pikantni pirinač sa telećim bujonom

Pikantni pirinač sa telećim bujonom

Pikantni pirinač sa telećim bujonom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Odličan pirinač sa laganim pikantnim ukusom Probajte i svideće vam se"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 150 g
  • teleći bujon - 1 kašika, koncentrat
  • grašak - 200 g kuvan
  • paprika - 1 komad, crvena, ljuta
  • so
  • marinirane pečurke - 200 g
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač dok se skrob ne ukloni. Stavite u posudu za kuvanje i dodajte vodu u odnosu 3:1.

Kuvajte pirinač dok se potpuno ne skuva.

Bujon razblažite sa malo mlake vode i na kraju kuvanja dodajte pirinču.

U drugoj posudi zagrejte maslinovo ulje i dodajte oceđeni kuvani grašak, marinirane šampinjone i sitno seckanu ljutu papriku, bez semenki.

Promešajte i dinstajte oko 4-5 minuta.

Dodajte mešavinu povrća u pirinač i mešajte dok smesa ne postane glatka. Začinite solju i biberom.

Pikantni pirinač sa telećim bujonom je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: