Prepelice sa šampanjcem na francuski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
21/10/2019
"Postoji izazov, postoji aroma, postoji i tačan recept - vama ostavljamo da uživate u ovom ukusu miliona "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od prepelica se iseku bataci i filei i natrljaju se solju. Preostali deo prepelica može da se iskoristi za spremanje bujona.

Luk se seče na sitno, pečurke se seku na tanke kriške. U tiganju sa debelim dnom se istopi polovina maslaca i u njemu se prže grudi i bataci po tri minuta sa svake strane.

Izvade se, stavljaju se u tanjir i porkivaju se folijom. U preostalom maslacu se zaprži luk dok ne postane prozračan, dodaju se pečurke i prže se četiri minuta. Dodaje se šampanjac i smesa se krčka na srednjoj vatri dok ne ispari skoro polovina.

Dodaje se pavlaka i orašlić i u smesu se vraćaju grudi i bataci. Dinstaju se na laganoj vatri 10 minuta. Serviraju se u zagrejanim tanjirima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar