Ukusna rebarca sa medenim dresingom i pivom u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
22/10/2019
"I kako glasi stara kulinarska mudrost - šta je napravljeno sa pivom, treba da se pojede sa duplo više piva "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - oko 800 g
  • pivo - oko 300 ml
  • med - 100 g
  • soja sos - 100 g
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • bosiljak
  • origano
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rebarca se operu, nakon toga se svako parče namaže uljem, solju, alevom paprikom i biberom.

Poređamo ih u posudu za pečenje, po želji možemo da isečemo i krompir oko njih.

U posudi sa malo vruće vode se razmute 2 kašike meda (100 g), dodaju se soja sos i pivo.

Smesa se sipa u posudu sa rebarcima, pri čemu se lepo zaliva sa svih strana.

Posipamo bosiljkom i origanom odozgo i stavljamo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni oko 40-50 minuta dok ne bude gotovo.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar