Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca sa medenim sosom od belog luka

Svinjska rebarca sa medenim sosom od belog luka

Svinjska rebarca sa medenim sosom od belog luka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
225 min.
Porcije
3
"Očaravajuća za čula, nazivamo ih svinjska rebarca sa medenim sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 700 g
  • so
  • biber
  • soja sos - 1 kašika
  • med - 1 kašika
  • beli luk - 1 glavica
  • pivo - 1/2 kutije
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjska rebra i osušite ih. Rastvorite med u soja sosu.

Namažite rebra sa obe strane. Stavite ih u đuvečaru sa poklopcem i sipajte preostali medni sos unutra.

Pospite solju i biberom. Sipajte pivo.

Oljuštite beli luk, sklonite samo belu ljuspu, koja se lako odvaja, ali ne ljuštite ga do kraja.

Razdvojte čenove belog luka i ubacite ih u đuvečaru.

Zatvorite poklopac i stavite u hladnu rernu na 250 stepeni na 15-20 minuta.

Smanjite nakon toga na 170 stepeni i pecite rebarca u rerni oko 3 sata.

Izvadite i servirajte odmah svinjska rebra sa medenim sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: