Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca sa pivom

Svinjska rebarca sa pivom

ZoriZori
Guru
8922845k
Svinjska rebarca sa pivom
Fotografije: Zori
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Rebarca, koja će osvojiti milion obožavalaca"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1.5 kg
  • pivo - 200 ml
  • so - 1/2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • crni luk - 1/2 glavice
  • čeri paradajz - 2 kašike, sušen
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica u prahu
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • korijander - 1 kašičica, osušen
  • majoran - 1 kašičica, osušen
  • ljuta aleva paprika - 1/2kašičica
  • čips - 1 šaka
  • ulje - 1 kašika
  • peršun - nekoliko grančica (za dekoraciju)
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i isecite rebarca. U duboku posudu sipajte pivo, narendajte pola glavice crnog luka, izgnječite beli luk, na sitno iseckajte osušen čeri paradajz, dodajte dimljenu i ljutu alevu papriku, đumbir, smeđi šećer, korijander, majoran, so i smrvljeni čips od krompira. Promešajte dobro da se smesa ujednači (treba da dobijete kašu).

Potopite svako rebarce u smesu, dobro ga utrljajte i prebacite ga u kesu za pečenje, koju stavite u tepsiju (ako nemate kesu, nauljite tepsiju, a kasnije rebarca prekrijte dobro aluminijumskom folijom). U kesu sipajte jednu kašiku ulja, zavežite kesu i ostavite sve da odstoji najmanje 30 minuta na hladnom pre pečenja.

Tepsiju sa rebarcima stavite u prethodno lagano ugrejanu rernu. Ako su rebarca u kesi, i pecite na sredini rerne sa uključenim ventilatorom, a nakon 30 minuta možete pažljivo okrenuti kesu, da bi se rebarca ispekla sa obe strane (ako koristite aluminijumsku foliju, skinite je, okrenite rebarca i ponovo zamotajte).

Nakon još 30 minuta, pocepajte kesu na sredini i vratite u rernu još 10-15 minuta dok se dobro ne zapeku.

Servirajte sa svežom salatom i dobro ohlađenim pivom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: