Način pripreme
Pšenicu potopite u bujon, da nabubri, pa je pomešajte sa telećim mlevenim mesom i dodajte biber i so.
Na ringlu stavite šerpu sa posoljenom vodom, u koju ste sipali limuntus, pa stavite smesu pšenice i mesa da proključa. Procedite i ostavite po strani.
Luk sitno iseckajte i prodinstajte ga 5 minuta u zagrejanom ulju. Dodajte svinjsko mleveno meso, so, korijander i biber i pržite oko 10 minuta. Na kraju dodajte peršun i mešajte na ringli još 3-4 minuta.
U velikoj činiji pomešajte dve smese, dodajte začine za mleveno meso, čubar i brašno, omesite i ispasirajte.
Mokrim rukama napravite krokete i pržite u zagrejanom ulju dok ne dobiju koricu.
Dobijeni kroketi su ukusni i nesvakidašnjeg ukusa.
Možete poslužiti sa pečenim paprikama, ljutenicom ili maslinama.
Uživajte!