Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Punjena jaja»Jaja punjena paštetom od peršuna

Jaja punjena paštetom od peršuna

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Jaja punjena paštetom od peršuna
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Retro recept, isproban odavno - priprema se lako i brzo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • peršun - 300 g
  • maslac - 150 g
  • zelena salata - 5 listova
  • rotkvice - 100 g
  • limun - 1 komad
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tvrdo skuvajte jaja. Oljuštite ih i presecite na polovine. Izvadite žumanca i ispasirajte ih u pasatoru.

Maslac umutite u penu. U njega dodajte pasirana žumanca, sitno iseckan peršun, ceđeni sok od limuna, pa začinite sa malo soli i bibera.

Promešajte dobro smesu i napunite belanca.

Poslužite preko listova zelene salate, kojima ste obložili tanjir i ukrasite isečenim rotkvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: