Krem Pastelera sa breskvama

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
28/10/2019
"Zadovoljstvo je garantovano - od prve do poslednje kašičice "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite 50 ml mleka, a ostatak pomešajte u činiji posudi blendera sa oljuštenim i isečenim breskvama na male komade. Dobro izmiksajte dok ne postane glatko.

Smesu sipajte u malu kaserolu, dodajte šećer i vanilu. Stavite na srednje jaku vatru i sačekajte da se zagreje.

Za to vreme sipajte preostalo mleko u manju posudu. Dodajte oba žumanca i kukuruzni skrob. Umutite žicom.

Skinite krem sa šporeta i u tankom mlazu dolijte mleko i žumance, uz stalno mešanje. Vratite na vatru i ostavite da se zgusne do željene gustine.

Rasporedite u posude i svaku prekrijte providnom folijom (da prijanja veoma dobro). Sačekajte da se ohladi u frižideru nekoliko sati.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar