Način pripreme
Oljuštene breskve se seku na male komade i kuvaju se u otprilike 300 ml vode dok ne omekšaju. Ako ćete koristiti vodu za krem, u nju možete dodati šećer još na početku.
Nakon kuvanja komadi breskve se ocede. U blender se stavlja 250 ml mleka/ili vode u kojoj su se kuvale breskve/ i komadi breskvi i šećer.
Muti se dok se ne dobije homogena smesa. Ova smesa se sipa u šerpicu i sačeka se da uzavri.
Skrob se muti u malo vode, tako što se po želji dodaje 1 supena kašika pčelinjeg polena.
Imajte u vidu da će pčelinji polen dodatno pojačati narandžastu boju i ima braškast ukus koji će stvoriti dodatnu teksturu krema.
Tako umućeni skrob se dodaje u ključali voćni nektar i vatra se smanjuju tako da tek primetno krčka.
Uz neprestano mešanje voćni krem se kuva još 5-10 minuta.
Sipa se u posudice ili čaše i jede se sa raspoloženjem lagani mlečni krem sa breskvama.
Pogledajte još koliko kalorija ima u breskvama, kao i zašto je toliko zdravo da jedemo breskve.