Hleb sa pšeničnim grizom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
28/10/2019
"Jedinstveni hleb, napravljen bez brašna, a samo sa grizom - nešto što treba da se proba "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano252
  • Pregledi tokom meseca114
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 500 g, fin, pšenični
  • sveže mleko - 140 ml
  • voda - 180 ml
  • kvasac - 15 g, kocka
  • so - 10 g
  • med - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleko i vodu i blago ih zagrejte. Rastvorite kvasac i med u njima. U posudu stavite pšenični griz. Sipajte tečnost, posolite i zamesite meko testo.

Oblikujte testo u loptu, stavite ga u posudu i pokrijte nakvašenom krpom. Ostavite na toplom dok ne udvostruči svoj obim. Na parče papira za pečenje pospite griz.

Stavite preko njega testo, oblikujte u pljosnati hleb. Oštrim nožem zasecite kvadrate, Pospite pšeničnim grizom i ostavite opet 30 minuta.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Na dno stavite posudu sa vodom. Papir sa hlebom premestite u posudu za pečenje. Stavite je u zagrejanu rernu.

Pecite hleb sa pčeničnim grizom dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar