Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudlice sa grizom i jabukama

Štrudlice sa grizom i jabukama

Štrudlice sa grizom i jabukama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Štrudlice su kao mali paketići sreće, koje možete pripremiti i posle deliti ljudima oko vas"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • griz - 1 šolja
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 3 komada
  • jabuke - 2 komada
  • ulje - 1/2 šoljice
  • maslac - 1 kocka
* merne jedinice

Način pripreme

U kaserolu stavite mleko, šećer i griz. Sačekajte da provri i da se zgusti. Skinite sa ringle.

Dodajte maslac, vanilu i promešajte. Razbijte jaja, jedno po jedno i mešajte dok se u potpunosti ne sjedine.

Uzmite dve kore, pospite uljem. Stavite deo krema po dužini i bogato pored njega stavite jabuke, koje ste prethodno izrendali.

Savijte rolat. Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Isti način ponovite i sa ostalim proizvodima dok količin ane nestane.

Štrudle namažite uljem i isecite na komade.

Pecite štrudle sa grizom i jabukama u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.

Izvadite štrudle sa grizom i ostavite da se ohlade.

Pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: