Jednostavan tart sa jabukama

31/10/2019
"Ako se jedan tart priprema toliko jednostavno, to je glavni razlog da ga probate još danas "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca66
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni;

Tart kalup sa dnom koje se skida, dobro namazan i posut sa malo brašna, 32x22 cm.

Secko.

U posudu secka sa velikim nožem sipajte brašno, maslac isečen na kockcie i so.

Meljite nekoliko puta iz nekoliko pulsacija, dok se ne stvore mrvice. Dodajte rikotu, mleko, so i uključite na visoke obrtaje dok ne dobijete glatku i mekanu loptu od testa.

Prebacite u foliju i ostavite u frižideru dok ne stvrdne, ne više od 2 sata.

Pripremite kalup za tart sa dnom koje se skida.

Testo razvijte na koru debljine 0, 5 cm. Isecite pravougaonik prečnika malo većeg od kalupa, prebacite i napravite dno i rebrasti deo. Izvadite višak testa. Izbušite viljuškom.

Pokrijte papirom za pečenje, napunite lopticama ili zrnima pasulja i izvršite takozvano slepo pečenje - na 200 stepeni 10 minuta. Izvadite iz rerne, skinite papir sa lopticama i pecite još 10 minuta.

Izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Jabuke očistite od semenki i kore i isecite na tanke tračice. Prelijte sokom od limuna, cimetom, vanilom i slatkom od kajsija, promešajte. Smesom namažite dno kore. Poređajte kriške jabuka i namažite preostalom smesom od cimeta.

Pecite na 180 stepeni oko 25x30 minuta.

Izvadite, ostavite da se ohladi i prilikom serviranja prelijte tankim slojem karamel sosa.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar