Kremasti tart sa jabukama

Korisnik#243428Korisnik#243428
Šegrt
109
23
384
12
Kremasti tart sa jabukama
Fotografije: Anonymous
1 / 6
24/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema90 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
"Mi bismo nešto sočno, kremasto... evo ga!"

Potrebni sastojci

  • maslac - 140 g
  • brašno - 200 g
  • ovsene pahuljice - 50 g
  • šećer - 150 g
  • smeđi šećer - 50 g
  • jaja - 9 kom.
  • mleko - 250 ml
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • jabuke - 3 kom
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu sipati brašno i dodati hladan maslac pa to sjediniti rukama. Dodati ovsene pahuljice, smeđi šećer, 50 g šećera i umućeno 1 jaje pa sve sjediniti rukama dok se ne dobije glatko testo.

Na pobrašnjenoj površini razviti testo oko 1 cm debljine, pa ga pomoću oklagije naneti u kalup. Odseći višak testa. Izbosti viljuškom.

Peći 30 minuta na 160 stepeni C.

U šerpi na šporetu zagrejati slatku pavlaku i dodati mleko i ekstrakt vanile i sve promešati. 8 žumanaca umutiti sa 100 g šećera pa dodati slatku pavlaku i sve sjediniti. Dobijenu tečnu masu sipati preko kore.

Sad peći 45 minuta na 120 stepeni C.

Jabuke iseckati na tanke listove pa poređati po pečenoj piti. Posuti smeđim šećerom.

Zapeći još 10 minuta na 180 stepeni C.

Seći na kriške.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: