Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Francuski tart sa jabukama

Francuski tart sa jabukama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Francuski tart sa jabukama
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Francuzima baš lepo uspevaju stvari - i parfemi i deserti"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • jabuke - 5 komada
  • šećer - 1 supena kašika, beli
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 30 g
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite lisnato testo, uzmite pleh u kome ćete peći, stavite ga na koru i oštrim nožem isecite koru da bude oblika pleha.

Očistite i isecite jabuke na krugove ili polumesec. Ugrejte rernu na 220 stepeni.

Isečenu koru stavite na dno pleha, ivice lagano pritisnite, napravite rupice na nekoliko mesta viljuškom, i preko nje ređajte jabuke, da malo preklapaju jedna drugu.

Stavite jabuke da popune celu površinu kore. Pomešajte beli i smeđi šećer i pospite jabuke odozogo, maslac isecite na male komade i stavite na nekoliko mesta preko jabuka.

Stavite u rernu, smanjite na 200 stepeni i pecite 20 minuta dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga izvadite, pospite šećerom i ponovo stavite u rernu da se šećer rastopi i karamelizuje.

Kad se ispeče, izvadite ga iz kalupa, isecite i servirajte sa sladoledom ili šlagom, sa kašikom slatkog po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: