Način pripreme
Odmrznite lisnato testo, uzmite pleh u kome ćete peći, stavite ga na koru i oštrim nožem isecite koru da bude oblika pleha.
Očistite i isecite jabuke na krugove ili polumesec. Ugrejte rernu na 220 stepeni.
Isečenu koru stavite na dno pleha, ivice lagano pritisnite, napravite rupice na nekoliko mesta viljuškom, i preko nje ređajte jabuke, da malo preklapaju jedna drugu.
Stavite jabuke da popune celu površinu kore. Pomešajte beli i smeđi šećer i pospite jabuke odozogo, maslac isecite na male komade i stavite na nekoliko mesta preko jabuka.
Stavite u rernu, smanjite na 200 stepeni i pecite 20 minuta dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga izvadite, pospite šećerom i ponovo stavite u rernu da se šećer rastopi i karamelizuje.
Kad se ispeče, izvadite ga iz kalupa, isecite i servirajte sa sladoledom ili šlagom, sa kašikom slatkog po izboru.