Čokoladni sutlijaš

Yanka GoranovaYanka Goranova
Početnik
267
Čokoladni sutlijaš3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Čokolada i pirinač - neoverovatno očaravajuća aromatična kombinacija"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 50 g
  • so - ½ kašičice
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 100 g
  • maslac - 40 g
  • čokolada - 110 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • konjak - 1 supena kašika
  • slatka pavlaka - 3 supene kašike
  • čokoladne mrvice - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pola litra vode da provri, stavite pirinač i posolite. Kuvajte na tihoj vatri 15-20 minuta.

Ocedite, operite hladnom vodom i ponovo procedite.

Mleko kuvajte sa šećerom dok se potpuno ne rastvori. Dodajte maslac i čokoladu, isečene na kockice.

Mešajte dok se ne rastvori. Sipajte pirinač i poklopite. Kuvajte na tihoj vatri ispod poklopca dok se ne zgusne. S vremena na vreme promešajte.

Sipajte vanilin šećer i konjak, promešajte i čokoladno mleko sa pirnčem skinite sa vatre. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Čokoladni sutlijaš ukrasite ružicama od pavlake i čokoladnim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti