Način pripreme
/undefined Natopite suvo grožđe u mlakoj vodi, aromatizovanoj sa dve kašike ruma.
Isecite jabuke na male parčiće. Prelijte ih sokom od limuna.
Istopite maslac.
U posudu prosejte brašno sa jednom kesicom praška za pecivo, kašičicom cimeta, prstohvatom soli. U suvu smesu dodajte blago umućena jaja sa šećerom.
Sipajte istopljen maslac. Dodajte isečene jabuke i suvo grožđe osušeno brašnom. Homogenizujte smesu.
Postavite posudu 28/28 cm papirom za pečenje. Sipajte smesu za kolač. Zaravnite.
Ispecite kolač na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 25 minuta.
Probajte pomoću drvenog ražnjića da li je kolač od jabuke gotov.
Ohladite ispečen kolač na rešetki.
Pospite najukusniji kolač od jabuka sa suvim grožđem šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!