Način pripreme
1. U zdelu prosejte brašno sa prstohvatom soli, jednom kašikom praška za pecivo i šećerom u prahu i dodajte iseckane parčiće hladnog maslaca. Gnječite prstima dok se ne stvore mrvice.
2. Dodajte žumanca i vodu i objedinite mrvice u glatko masno testo. Oblikujte ga u loptu i stavite u frižider na 15 minuta.
3. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
4. Orahe i čokoladu usitnite na male parčiće ili sameljite u blenderu. Pomešajte ih sa šećerom, blago umućenim sa belancima, medom, rumom, susamom, limunovim sokom i drugom kašikom praška za pecivo.
5. Blago stegnuto testo raširite između dva sloja papira za pečenje i stavite u kalup za tart, veličine 26 cm, i poželjno bi bilo da dno bude pokretno. U zidove i dno lepo utisnite testo.
6. Stavite smesu sa orasima na masnu koru i ubacite pitu sa orasima u zagrejanu rernu. tart pecite 25 minuta.
7. Sačekajte da se gotov tart sa orasima ohladi i poslužite.
Neka vam je slatko!