Tart sa orasima

01/11/2019
"Nađite vremena da pripremite tart sa orasima, a nakon toga nađite vremena da u njemu uživate "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca92
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • orasi - 250 g
  • susam - 2 - 3 supene kašike
  • brašno - 300 g
  • maslac - 150 g, hladan
  • jaja - 2 komada, (odvojeno žumanca i belanca)
  • voda - 25 ml, hladna
  • šećer u prahu - 70 g
  • šećer - 65 g, kristal
  • med - 20 g
  • so - 1 prstohvat
  • čokolada - 30 g, crna il mlečna
  • rum - 15 ml
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • limunov sok - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. U zdelu prosejte brašno sa prstohvatom soli, jednom kašikom praška za pecivo i šećerom u prahu i dodajte iseckane parčiće hladnog maslaca. Gnječite prstima dok se ne stvore mrvice.

2. Dodajte žumanca i vodu i objedinite mrvice u glatko masno testo. Oblikujte ga u loptu i stavite u frižider na 15 minuta.

3. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

4. Orahe i čokoladu usitnite na male parčiće ili sameljite u blenderu. Pomešajte ih sa šećerom, blago umućenim sa belancima, medom, rumom, susamom, limunovim sokom i drugom kašikom praška za pecivo.

5. Blago stegnuto testo raširite između dva sloja papira za pečenje i stavite u kalup za tart, veličine 26 cm, i poželjno bi bilo da dno bude pokretno. U zidove i dno lepo utisnite testo.

6. Stavite smesu sa orasima na masnu koru i ubacite pitu sa orasima u zagrejanu rernu. Tart pecite 25 minuta.

7. Sačekajte da se gotov tart sa orasima ohladi i poslužite.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar