Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa orasima

Tart sa orasima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Tart sa orasima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Nađite vremena da pripremite tart sa orasima, a nakon toga nađite vremena da u njemu uživate"

Potrebni sastojci

  • orasi - 250 g
  • susam - 2 - 3 supene kašike
  • brašno - 300 g
  • maslac - 150 g, hladan
  • jaja - 2 komada, (odvojeno žumanca i belanca)
  • voda - 25 ml, hladna
  • šećer u prahu - 70 g
  • šećer - 65 g, kristal
  • med - 20 g
  • so - 1 prstohvat
  • čokolada - 30 g, crna il mlečna
  • rum - 15 ml
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • limunov sok - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. U zdelu prosejte brašno sa prstohvatom soli, jednom kašikom praška za pecivo i šećerom u prahu i dodajte iseckane parčiće hladnog maslaca. Gnječite prstima dok se ne stvore mrvice.

2. Dodajte žumanca i vodu i objedinite mrvice u glatko masno testo. Oblikujte ga u loptu i stavite u frižider na 15 minuta.

3. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

4. Orahe i čokoladu usitnite na male parčiće ili sameljite u blenderu. Pomešajte ih sa šećerom, blago umućenim sa belancima, medom, rumom, susamom, limunovim sokom i drugom kašikom praška za pecivo.

5. Blago stegnuto testo raširite između dva sloja papira za pečenje i stavite u kalup za tart, veličine 26 cm, i poželjno bi bilo da dno bude pokretno. U zidove i dno lepo utisnite testo.

6. Stavite smesu sa orasima na masnu koru i ubacite pitu sa orasima u zagrejanu rernu. tart pecite 25 minuta.

7. Sačekajte da se gotov tart sa orasima ohladi i poslužite.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: