Način pripreme
Za ovaj slatki tart pomešajte brašno, šećer i prstohvat soli, dodajte 50 g hladnog maslaca naseckanog na kockice i istrljajte rukama, dok se ne dobiju mrvice.
Dodajte 1-2 supene kašike hladne vode i sakupite testo u loptu.
Razvijte testo, stavite ga u kalup prečnika 20 cm i stavite u frižider.
U šerpi sa debelim dnom izmešajte šećer sa vodom i stavite na srednju vatru.
Kuvajte bez mešanja, otprilike 15-20 minuta dok se šećer ne istopi i ne dobije zlatkastu boju.
Za to vreme zagrejte slatku pavlaku.
Dodajte maslac u šećer, zatim i pavlaku i mešajte dok se ne zgusti.
Karamel pokrijte folijom za sveže čuvanje i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
Zagrejte rernu na 190 stepeni, izvadite testo iz frižidera, pecite ga otprilike 20 minuta dok se ne dobije zlatkasta voja i ostavite da se ohladi.
Pomešajte orahe i karamel i sipajte ih na ispečenu osnovu od testa.
Gotov tart sa karamelom i orasima stavite u frižider na nekoliko sati.