Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Jela u đuvečari»Jezik i škembe sa pečurkama u đuvečari

Jezik i škembe sa pečurkama u đuvečari

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Jezik i škembe sa pečurkama u đuvečari
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
65 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"A ponekad svet može da bude za jednu ideju lepši, jer neko vas je pozvao da probate jednu ovakvu đakoniju"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 1 komad
  • škembe - 1 kg, teleće
  • pečurke - 300 g
  • maslac
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, crvena, pečena
  • paradajz - 500 ml, gust sos ili razređen paradajz pire
  • biber
  • čubar - ili origano
  • brašno - 1 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jezik i škembe da budu gotovi, nakon toga ih isecite. Isecite pečurke na kriške i blanširajte ih ili ih izdinstajte u malo maslaca.

U šerpi izdinstajte sitno isečenu glavicu luka dok ne omekša, dodajte pečenu papriku i blanširajte pečurke. Kada povrće omekša dodajte škembe i jezik, zapržite kratko.

Prelijte gustim paradajz sokom ili razređenim paradajz pireom, začinite začinima i ostavite da vri na tihoj vatri. Zgusnite jelo brašnom, rastvorenim u šolji mlake vode.

Prebacite sve u glinenu đuvečaru ili u male đuvečare i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta.

Ne brinite se da li da stavite đuvečaru u zagrejanu rerni, jer će vrući sastojci ujednačiti temperaturu.

Velika đakonija se dobija, kažem vam!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: