Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Jezik sa sosom i pečurkama

Jezik sa sosom i pečurkama

Jezik sa sosom i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Nema šta da se čudite - ovo je najukusniji recept za jezik - govorimo iz ličnog iskustva"

Potrebni sastojci

  • svinjski jezik - 2 komada
  • pečurke - 300 g
  • brašno - 2 kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 125 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite jezik i skuvajte ga. Sklonite penu i promenite vodu 2-3 puta. Kuvajte dok jezik ne omekša.

Gotov jezik isecite na kriške.

Zagrejte maslac i propržite jezik na kratko. Izvadite ga iz tiganja.

U istoj masnoći u kojoj ste pržili jezik, stavite očišćene i oprane pečurke. Ako su krupne, isecite ih na odgovarajuće parčiće.

Ispržite ih dok ne budu gotove. Izvadite pečurke iz maslaca.

Dodajte brašno i uz neprestano mešanje ga zapržite u maslacu. Nalijte sveže mleko u tankom mlazu. Kuvajte dok se sos ne zgusne.

Začinite solju i biberom. U odgovarajući tanjir stavite jezik, prelijte ga sosom, a odozgo poređajte pečurke i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: