Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Meze»Jezik sa pečurkama u rerni

Jezik sa pečurkama u rerni

Jezik sa pečurkama u rerni
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"E nema nigde takve đakonije, a čuli smo da je s vincem čak i ukusnije"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 1 komad
  • pečurke - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list
  • piment
  • biber - u zrnu ili mleveni
  • maslac - 50 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezik se skuva u ekspres loncu jedan sat zajedno s lukom, lovorovim listom, nekoliko zrna pimenta i bibera i soli.

Pre nego što se dodaju začini dobro je da se promeni voda. Nakon što se skuva jezik se oljušti i iseče na kriške.

Pečurke se operu i iseku. Izdinstaju se 10 minuta u tiganju s maslacem.

U vatrostalnoj posudi se pomršaju pečurke i jezik. Začinjavaju se biberom i lovorovim listom. Prelivaju se s jednom šoljom proceđenog bujona od jezika. Peku se 40 minuta u rerni na 200 stepeni.

Poslednjih 10 minuta se sklanja poklopac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: