Keks torta sa maskarponeom i orasima

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
05/11/2019
"Mislite da su sve keks tote iste, ali nije tako - probajte ovu i nećete više hteti da pogledate drugu "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 250 ml
  • maskarpone - 250 g
  • alva - 150 g
  • keks - 1 pakovanje
  • kafa - nes - 200 ml
  • baileis - 2 čepa
  • orasi - pekan
* merne jedinice

Način pripreme

Kafu skuvajte tako što zagrejete vodu i njome prelijete kafu. Ostavite da se ohladi. Satvite baileis i promešajte.

U zdelu stavite pavlaku, maskarpone i alvu (iseckana). Mikserom mutite 1 minut.

U kalup za tortu sa pokretnim dnom naređajte red keksa, namočenih u kafi. Stavite deo krema i pospite iseckanim orasima.

Stavite drugi red s namočenim keksima i sipajte ostatak krema. Zagladite i ostavite u frižider jednu noć. Izvadite i dekorišite keks tortu sa celim i usitnjenim orasima.

*Prilikom serviranja možete je zaliti sa malo topinga od karamela.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar