Keks torta sa maskarponeom i breskvama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
10/11/2017
"Sveže, lako, neodoljivo - tri razloga da napravite našu tortu maskarpone sa breskvama već sad "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano136
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 750 g
  • maskarpone - 500 g
  • slatka pavlaka - 200 ml, za mućenje
  • breskve - 2 - 3 komada
  • sveže mleko - 200 ml za natapanje keksa (može i voda)
  • za kornete
  • korneti za sladoled - 10 komada
  • čokoladni ganaš
  • pavlaka - 100 ml
  • čokolada - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite pavlaku u posudi. Pomoću špatule dodajte maskarpone. Mešajte pažljivo.

U kalup za tortu sa dnom koje se skida poređajte keks, potpapajući ga pre toga na kratko u zagrejano sveže mleko.

Stavite malo krema i naređajte gusto jedan red oljuštenih i isečenih breskvi. Preko njih malo krema (možete da narendate i malo čokolade) i ponovo red keksa.

Ako želite veću tortu povećajte sastojke i napravite više kora sa keksom, breskvama i kremom. Završite tortu redom breskvi i namažite je preostalim kremom.

Ostavite da se ohladi na nekoliko sati. Dok čekate pripremite kornete. Pomoću noža polako i pažljivo rasecite kornete.

Zagrejte pavlaku do tačke ključanja i istopite čokoladu. Potopite kornete u čokoladni sos i pažljivo ih stavite na poslužavnik.

Ostavite na kratko u frižider da se stegne čokolada. Poređajte kornete preko torte i našpricajte preostali ganaš unutra u njih. Ukrasite s breskvama po ukusu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar