Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa maskarponeom i alvom

Keks torta sa maskarponeom i alvom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Keks torta sa maskarponeom i alvom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Keks torta kao ostvaren kulinarski san - sa maskarponeom i ukusom koji će vas naterati da mislite i o drugom i trećem parčetu"

Potrebni sastojci

  • keks - 3 pakovanja, Petit Beurre (po oko 180 g)
  • maskarpone - 500 g
  • alva - 250 g, tahan
  • čokolada - 200 g, mlečna
  • pavlaka - 500 ml, slatka za mućenje
  • kompot - 1/2 šolje od kajsija ili sveže mleko za potapanje keksa
  • kakao - za posipanje torte
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za veliku tortu u plehu 21/31 cm.

Napravite prv ganaš od čokolade i 200 ml pavlake. Ugrejte pavlaku dok ne provri. Izlomite čokoladu na komade u suvu posudu i prelijte vrelom pavlakom.

Mešajte žicom dok se čokolada ne rastopi. Ostavite ganaš da se ohladi.

U međuvremenu isecite alvu sitno. U posudi miksera mutite maskarpone i alvu dok se lepo ne sjedine.

U drugoj posudi umutite prestalu pavlaku na sneg. Dodajte mal šlaga u maskarpone sa alvom, mešajte kružnim pokretima da se integriše.

Počnite kratko da potapate keks u sok iz kompota ili ugrejano sveže mleko i poređajte prvi red. Nakon toga sipajte deo krema i poravnajte.

Nakon toga poređajte novi red potopljenog keksa i odozgo namažite hladnim čokoladnim ganašem. Nakon toga ponov keks sa kremom i ponovo keks sa čokoladnim ganašem.

Odozgo sloj treba da bude keks sa čokoladnim ganašem. Stavite pleh sa tortom na nekoliko sati u frižider ili celu noć. Pre serviranja pospite gotovu keks tortu kakaom.

Keks torta sa maskarponeom i alvom je gotova.

Sa maskarponeom preporučujemo da probaš naš tiramisu, krem sa maskarponeom i druge torte sa maskarponeom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: