Zimski sladoled

VecaVecaPočetnik19071162
31/10/2019
"Bilo leto ili zima, sladoled se uvek traži "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 200 ml
  • euroblok čokolada - 100 g
  • drobljena plazma - 50 g
  • mlevena plazma - 50 g
  • korneti - 10 komada
  • Za dekoraciju
  • čokolada za kuvanje - 150 g
  • ulje - 2 kašike
  • šarene mrvice - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutiti skatku pavlaku u čvrst šlag, pa mikser isključiti. Dodati drobljenu plazmu, rendanu euroblok čokoladu i mlevenu plazmu. Sve lagano izmešati kako bi se sastojci sjedinili.

Pripemljenom smesom puniti kornete.

Za dekoraciju: Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti je u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari. Ostaviti da se ohladi, pa umakati sladoled u čokoladu. Posuti šarenim mrvicama (ili dekorisati po želji).

Ostaviti u zamrzivač. Kada se stegne, izvaditi iz zamrzivača i poslužiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar