Način pripreme
U posudi pomešajte sir i rikotu. Dodajte prosejan šećer u prahu i med. Mikserom mutite smesu 5 minuta. Nakisnite želatin u hladnoj vodi. Kada omekne stavite ga u malo toplog svežeg mleka i mešajte dok se ne rastopi.
Sipajte u umućenu smesu. U drugu činiju stavite jako ohlađenu pavlaku. Umutite mikserom da se dobije tvrd sneg.
U malim porcijama dodajte pavlaku u prvu smesu, mešajući mikserom na najmanjoj jačini dok se ne dobije sipkast krem.
Kalup po želji obložite komadom najlona. Sipajte polovinu krema, na njega naređajte sveže borovnice i sipajte ostatak krema. Poravnajte. Odozgo naređajte piškote, na kratko potopljene u sveže mleko.
Kalup dobro prekrijte streč folijom i ostaviti u frižider na 12 sati.
Ostale borovnice stavite u malu šerpu sa 2-3 supene kašike vode i još toliko šećera. Kuvajte 10 minuta. U odgovarajućoj posudi okrenite kalup sa semifredom, odstranite najlon i desert prlijte sosom od borovnica.
Božanstveno letnje iskušenje jeste vaš semifredo sa borovnicama!
Probajte!