Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa povrćem i tofuom

Lazanja sa povrćem i tofuom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Lazanja sa povrćem i tofuom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Aromatična lazanja koja je pogodna za vegetarijance - jedinstvenog ukusa bez kompromisa"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 kašika
  • luk - 2 glavice, isečen
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 2 struka, isečen
  • paprika - 1 komad, crvena
  • pečurke - 200 g, isečene
  • paradajz - 1 kg
  • paradajz pire - 2 kašike
  • bosiljak - 1/2 kašike
  • peršun - 1/4 šolje, isečen
  • tofu - 3/4 šolje ili sojin majonez
  • kore - 9 komada, za lazanju
  • hleb - 1/4 šolje, mrvice crnog hleba
  • kačkavalj - 1 kašika, narendan
  • ulje - za mazanje posude za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Voda, luk, beli luk, šargarepa, celer i paprika se stavljaju u veliku šerpu sa teflonskim dnom, dinstaju se 5 minuta ili dok luk ne omekša, pri čemu se meša.

Stavljaju se pečurke i ostavljaju se na vatri jedan minut, dok se meša. Dodaje se paradajz, paradajz pire i zeleni začini, poklapa se i dinsta se na slaboj vatri 15 minuta ili dok sastojci ne omekšaju.

Sojin sir (tofu) se muti u posudici dok se ne pretvori u glatku kašu. Od nje se četvrtina dodaje u smesu od povrća i dobro se meša.

Pravougaona posuda za pečenje veličine 20 cm sa 26 cm zapremine dva litra, se maže uljem i na dno se rasporedi trećina smese od povrća. Preko nje se stavljaju tri kore.

Procedura se ponavlja dok kore ne ostanu skroz odozgo. Mažu se preostalim tofuom, posipaju se mrvicama i kačkavaljem. Lazanja se peče u umerenoj rerni 30 minuta ili dok ne porumeni. Servira se blago ohlađena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: