Način pripreme
Voda, luk, beli luk, šargarepa, celer i paprika se stavljaju u veliku šerpu sa teflonskim dnom, dinstaju se 5 minuta ili dok luk ne omekša, pri čemu se meša.
Stavljaju se pečurke i ostavljaju se na vatri jedan minut, dok se meša. Dodaje se paradajz, paradajz pire i zeleni začini, poklapa se i dinsta se na slaboj vatri 15 minuta ili dok sastojci ne omekšaju.
Sojin sir (tofu) se muti u posudici dok se ne pretvori u glatku kašu. Od nje se četvrtina dodaje u smesu od povrća i dobro se meša.
Pravougaona posuda za pečenje veličine 20 cm sa 26 cm zapremine dva litra, se maže uljem i na dno se rasporedi trećina smese od povrća. Preko nje se stavljaju tri kore.
Procedura se ponavlja dok kore ne ostanu skroz odozgo. Mažu se preostalim tofuom, posipaju se mrvicama i kačkavaljem. Lazanja se peče u umerenoj rerni 30 minuta ili dok ne porumeni. Servira se blago ohlađena.