Zlatno predjelo od krompira sa pasuljem i kurkumom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
09/11/2019
"Krompir predjelo za ljubitelje, koje pleni ukusom, izgledom i aromom "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 šolja, skuvan
  • pasulj - 1/2 šolje, skuvan
  • himalajska so - 1/2 kašičice, po ukusu
  • kurkuma - 1 kašičica, ravna
  • kumin - 1/3 kašičice, mleveni
  • biber - 2 prstohvata
  • smeđi šećer - 1/2 kašičice, ravne
  • šarlan - 1 kašika
  • voda - oko 1/3 šolje
  • mirođija - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i isečemo na kocke i u šerpu sa lepezom/korpicom za kuvanje na pari, ga ostavljamo dok ne omekša. Pasulj skuvamo u odvojenoj šerpi /po želji može da se natopi veče ranije. Menjamo vodu bar dva puta da ne nadraži stomak kasnije.

U posudi od blendera/nutri buletu pomešamo krompir i pasulj, šarlan i začine - himalajsku so, bio kurkumu, kumin. biber, braon kristal šećer (za neutralisanje zasićenog ukusa indijskih začina - da ne gorče). Vodu dodajemo postepeno tokom mlevenja.

Poželjno je da se dobije gusta pasta, gusta kremasta homogena smessa. Lepe boje i ukusa krompir predjelo sa pasuljem i kurkumom, lagano je za umakanje i mazanje na slani keks i grisine.

Dekoracija može da bude od sveta mirođije ili drugi svež zeleniš po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar