Način pripreme
Krompir se stavlja da se skuva. Brašno se proseje. Dvesta grama brašna se sipa u dublju posudu. Po sredini se pravi rupa i sipa se voda, so i ulje. Dodaje se i kurkuma. Promeša se dobro.
Nakon toga se dodaje postepeno i preostalo brašno i zamesi se meko testo.
Gotovo testo se ostavlja da odstoji oko 30 minuta. Za to vreme se sprema krompir pire. Skuvani krompir se izgnječi kao za krompir pire.
Nakon toga se dodaju i začini po ukusu. Krompir pire se promeša dobro. Nakon što testo odstoji razvija se u tanku koru. Odozgo preko testa se stavlja krompir pire.
On se rasporedi dobro i ravnomerno preko celog testa. Nakon toga testo se uvija u rolnu.
Dobijeno testo se seče na kolutove debljine 1 centimetar. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Nakon što se ulje zagreje stavljaju se šajbne da se isprže.
Prže se po 2-3 minuta sa jedne strane i 2-3 minuta sa druge strane. Nakon toga se vade i stavljaju se na salvetu, da se dobro ocedi.