Pečeni kikiriki

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
101
659
09/11/2019
"Visiki je prijatniji kada ga servirate sa domaće spremljenim kikirikijem "
Priprema5 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno45 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 2
  • Ukupno pregledano337
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano2

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo sirovi kikiriki u široku posudu za pečenje.

Prethodno u odvojenu posudicu stavljamo brašno i so (ako volite slaniji kikiriki možete da dodate malo veću količinu soli), dodajemo vodu i mešamo dok se ne dobije vodena konzistencija.

Prelivamo kikiriki i rukama ga mešamo dok se sav ne nakvasi.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo. Nakon prvih 15-20 minuta od pečenja vadimo posudu iz rerne i kašikom mešamo kikiriki jer se lepi.

Ponavljamo proceduru na deset minuta. U poslednjim minutima pre vađenja možete da uzmete 2-3 i da probate, ali pre nego što se pečeni kikiriki potpuno ohladi, već da još bude blago vlažan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar