Ukusni domaći polumeseci sa čokoladom

VecaVecaPočetnik19071162
02/11/2019
"Dok čekamo pun mesec, ne bi bilo loše da se zasladimo polumesecima "
Priprema85 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo:
  • margarin - 75 g
  • šećer - 50 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 250 g
  • Za umakanje polumeseca(glazuru)
  • čokolada za kuvanje - 150 g
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati omekšali margarin, šećer, jaje, prašak za pecivo i zamesiti testo.

Testo staviti u kesu za zamrzivač i odložiti u frižider na sat vremena. Nakon toga, testo izvaditi iz kese, uzimati po malo smese, oblikovati polumesece i ređati ih na pleh obložen pek-papirom.

Peći na 200 stepeni 15 minuta. Gotove polumesece izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.

Za glazuru: Čokoladu polomiti na kockice, staviti u šerpicu, dodati ulje i otopiti na pari.Oba kraja polumeseca umakati u glazuru, poređati na pek-papir i ostaviti da se glazura stegne.

Servirati i poslužiti.Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar