Način pripreme
Umutite maslac i mast mikserom oko 30 sekundi. Dodajte šećer, prašak za pecivo, cimet, đumbir, sodu za hleb i so, dobro umutite. Dodajte med i jaje, ponovo dobro umutite. Mutite brašno koliko ga smesa upije, ostalo dodajte drvenom kašikom.
Podelite testo na dva dela. Pokrijte i ostavite da se ohladi oko 3 sata.
Držite jednu polovinu testa u frižideru dok radite sa drugom.
Razvucite testo na brašnom posutoj radnolj površini dok ne dobijete pravougaonik prečnika 25x12 cm. Oštrim nožem isecite pravougaonik na 20 ivica prečnika pribložno 12x2 cm.
Razvucite ih rukama dok ne dobijete rolate, duge oko 20 cm. Savijte rolat, ostavite ivice slobodne i zavežite ih na čvor. Premestite slobodne krajeve preko suprotnog kraja rolata i pritisnite da se zalepe.
Poređajte mašnice u namazan pleh. Pospite sa malo kristal šećera. Pecite 6-8 minuta na 200 stepeni ili dok se ivice ne stvrdnu. Ostavite da se ohladi u plehu 1 minut, nakon toga prebacite na rešetku.