Keks torta Zebra

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
26/09/2017
"Laka keks torta, od koje svako može da iseče 1 parče "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano809
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite 1 šolju svežeg mleka, a ostalo mleko zagrejte u šerpi, zajedno sa šećerom.

U mleko koje ste odvojili sipajte brašno i kakao i dobro promešajte, da dobijete homogenu smesu i bez grudvica.

Polako smesu isipajte u šerpu sa mlekom, mešajući sve vreme. Kada se krem zgusne, sklonite ga sa vatre i dodajte maslac.

U pravougaoni uži pleh poređajte keks, da bude uspravan i naslonjen na širem zidu pleha, i nemojte da budu spojeni, već da ima malo prostora među njima.

Kada poređate keks, isipajte krem i vodite računa da sve praznine među keksom budu popunjene.

Kada se krem malo stegne, posipajte šećerne mrvice.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar