Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Sveža salata sa cveklom i biljnim dresingom

Sveža salata sa cveklom i biljnim dresingom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Sveža salata sa cveklom i biljnim dresingom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
22/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Sveža salata neodoljivog ukusa i arome, a sve to zahvaljujući jedinstvenom biljnom dresingu"

Potrebni sastojci

  • ajsberg salata - 100 g
  • bejbi spanać - 1 šaka, nepuna
  • rukola - 1 šaka, nepuna
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • cvekla - 50 - 60 g, marinirana ili pečena
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • sok od limuna
  • maslinovo ulje
  • za biljni dresing
  • majonez - 50 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • so - po želji
  • šećer - 1/2 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • origano - 1/2 kašičica
  • bosiljak - 1/2 kašičica
  • ruzmarin - 1/4 kašičice
  • estragon - 1/2 kašičica
  • peršun - 1/2 kašičica
  • mirođija - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Dresing pravite tako što ćete dobro pomešati majonez sa maslinovim uljem, sokom od limuna i solju.

Čen belog luka isecite na pola i ostavite ga tako, a biljke, ako su sveže, veoma sitno iseckajte, a ako nisu, onda ih stavite tako, malo ih prstom izmrvite samo.

Zatvorite posudu i sve dobro protresite.

Pre nego što ćete servirati salatu, treba da pripremite povrće. Šargarepu narendajte, ajsberg salatu iscepkajte na srednje komade, a paradajz isecite na kockice ili po želji. Stavite ih sve u činiju, dodajte so, maslinovo ulje i sok od limuna i promešajte.

U odgovarajuću činiju stavite salatu, a preko rasporedite listove rukole i bejbi spanaća. Na kraju, za bolji izgled i ukus, poređajte cveklu, koju ste isekli na deblje tračice. Posipajte još malo maslinovog ulja i soli.

Dresing poprskajte sa strane i preko salate, a slobodno možete biti i kreativni, kako bi salata lepo izgledala.

Napomena: Dobro je da pre nego što dodate biljni dresing, da izvadite dve polovine belog luka, jer su one već poslužile, a i trebalo bi samo da daju blagu, nikako jaku aromu.

Poslužite salatu uz omiljeno jelo i uživajte! !

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: