Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Gvakamole»Gvakamole sa pečenim paprikama

Gvakamole sa pečenim paprikama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Gvakamole sa pečenim paprikama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
3
"Ovaj Gvakamole sa pečenim paprikama je prava egzotika u tanjiru, koju smo nestrpljivi da probamo"

Potrebni sastojci

  • avokado - 200 g (gramaže oljuštenog i bez kotšice)
  • paradajz - 1 komad, mali, 70 - 80 g
  • luk - 20 g
  • korijander - 2 struka
  • limeta - 2 kašike, sok
  • tabasko - 2 - 3 kapi
  • maslinovo ulje - 20 g
  • crvene paprike - 6 komada, pečene, oljuštene
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u blender avokado - dobro uzreo, paradajz i luk na parčiće.

Otkinite listove svežeg kroijandera i malo deo drški od dva struka. I njih stavite u blender, izdvajajući malko listova i iseckajte ih za posipanje na kraju.

Dodajte so, sok od limete, tabasko i maslinovo ulje i sameljite na kratko na srednjoj brzini. Ne treba da se se sve pretvori u kašu.

Pečene i oljuštene paprike očistite od semenki i drški. Koristite vrstu pogodnu za punjenje, deblju a ne tanku i dugačku.

Napunite svaku papirku gvakamolijem i poređajte u zajednički tanjir ili po dve u individualne porcije.

Pospite gvakamole sa pečenim paprikama iseckanim korijanderom i servirajte.

Sveže, lepo i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: