Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeni pasulj sa vrganjima i sušenim paprikama

Pečeni pasulj sa vrganjima i sušenim paprikama

Pečeni pasulj sa vrganjima i sušenim paprikama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Ovaj pasulj sa vrganjima je neverovatno posno ukusno jelo!"

Potrebni sastojci

  • zreo pasulj - 1 kg
  • luk - 1 glavice
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kašika, ravna
  • vrganji - 300 g
  • sušene paprike - 3 - 4 komada
  • suva divlja nana
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i sitno ga naseckajte.

Operite pasulj i stavite ga u šerpu na ringlu. Pokrijte ga vodom i ostavite da provri. Kada provri, dodajte 2/3 hladne vode.

Stavite luk, ulje i alevu papriku. Kuvajte na tihoj vatri. Začinite solju i divljom nanaom.

Vrganje naseckajte na krišice.

Potopite suve paprike u hladnu vodu.

Zagrejte ulje u tepsiji za pečenje i stavite tepsiju u rernu.

Stavite vrganje u tepsiju i kuvajte dok ne bude gotovo - dok ne omekšaju i dobiju zlatkastu boju.

Sipajte pasulj u tepsiju, dodajte crvene sušene paprike.

Izmešajte i pecite jelo dok ne dobije smeđu boju.

Neverovatno ukusno!

Pečeni pasulj sa vrganjima i sušenim paprikama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: